sigle
front

Valea Neagră - galerie foto

Mănăstirea

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuare... Valea Neagră - Galerie foto

Mănăstirea Valea Neagră

             Un regal arhitectonic al Vrancei este şi mănăstirea Valea Neagră, aşezată în satul omonim, ce face parte din comuna Nistoreşti, judeţul Vrancea. Schitul Valea Neagră, un lăcaş de maici, este înscris în lista monumentelor istorice naţionale şi a fost ctitorit în anul 1755, de către părintele Maftei din satul Spineşti. În decursul istoriei sale, mănăstirea a avut mai multe funcţii, pe lângă cea de loc de rugăciune şi pelerinaj servind şi ca şcoală pentru laici. Ansamblul mănăstiresc se compune din biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului" şi turnul clopotniţă. Ca repere rutiere, mănăstirea se găseşte pe DJ 205 M, la 80 de km de Focşani, pe DN 2D până la Valea Sării, iar de acolo pe drum judeţean până la mănăstire.    

Continuare... Mănăstirea Valea Neagră - scurtă prezentare

Istorie în credinţă

            Mănăstirea Valea Neagră vine după Mănăstirea Dălhăuţi, pentru că între aşezămintele monahale din Vrancea şi Dălhăuţi există o dublă legătură spirituală. Înainte ca vrâncenii să înfiinţeze Schitul Valea Neagră, credincioşii din Vrancea istorică mergeau la Mănăstirea Dălhăuţi, iar după fondarea Schitului Poiana Mărului de către Sfântul Vasile, aceştia făceau adevărate pelerinaje la hramurile bisericilor aşezămintelor de la Dălhăuţi şi Poiana Mărului.

Continuare...Mănăstirea Valea Neagră - istoric

Împrejurimi

         Satul în care se găseşte mănăstirea Valea Neagră, de unde şi-a luat şi numele, este parte a comunei Nistoreşti. Aflată la 80 de kilometri de Focşani, localitatea îşi trage numele de la Nistor,

Continuare... Valea Neagră - Împrejurimi 

Mănăstirea Valea Neagră

Adresa: comuna Nistoreşti, satul Valea Neagră,  judeţul Vrancea

Hram : Biserica de zid - "Pogorârea Sfântului Duh"

            Biserica de lemn - "Adormirea Maicii Domnului"

Înfiinţată în anul 1755

Mănăstire de maici

Accesul: pe drumul DN2D Focşani- Târgu Secuiesc 46 km până la Valea Sării,apoi V 20 km pe DJ 205 Năruja - Herăstrău. Din Herăstrău 3 km pîna la mănăstire, drum pietruit.

 

Continuare... Informaţii Mănăstirea Valea Neagră

Caută în site

Newsletter Subscriber

Cate cifre are anul curent? (ex: 7 cifre)
Name:
Email: