sigle
front

Recea - galerie foto

Mănăstirea Recea

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuare... Recea - galerie foto

Descrierea mănăstirii Recea

       Mănăstirea Recea este amplasată în zona Subcarpaţilor de curbură, pe raza satului Cândeşti, comuna Dumbrăveni . Drumul până la mănăstire se face relativ uşor , fie direct din şoseaua naţională, pe lângă albia râului Recea şi livezile de cireşi ale gospodarilor din partea locului, fie din satul Bordeşti, pe un drum asfaltat până în apropierea mănăstirii. Mănăstirea este aşezată între dealurile Cândeştilor, sub poala pădurii .

 

Continuare... Mănăstirea Recea - descriere

Mănăstirea Recea - istoric

Prima atestare a existenţei unui locaş de cult pe locul actualei mănăstiri Recea este datată în anul 1685 când într-un document al vremii  este menţionat Schitul Recea . Apoi mai sunt făcute menţiuni despre acest schit în 1700 şi 1710.

Continuare...   Istoric Mănăstirea Recea

Mănăstirea Recea - împrejurimile

Statuia ecvestră a Generalului  Suvorov – Puţini sunt cei care ştiu în ziua de astăzi cine a fost generalul Suvorov. Printre localnicii din Dumbrăveni statuia ecvestră este o celebritate locală, spre deosebire de generalul ce i-a folosit drept izvor de inspiraţie şi care este practic necunoscut. Monumentul impresionant , foarte bine realizat din punct de vedere artistic este amplasat chiar lângă şoseaua naţională şi domină toată valea râului Râmna . Alexandr Vasilievici Suvorov a fost un general rus, care a trăit între anii 1726-1800. A intrat în istoria acestor meleaguri în anul 1788 când a obţinut două strălucite  victorii în razboiul ruso turc, la Focşani şi la Râmnicu Sărat. Inaugurarea primei statui a generalului a avut loc in 1913. Statuia actuală a fost ridicată in anul 1959 , fiind opera sculptorului Marius Butunoiu. 

Continuare...Recea - împrejurimi

Mănăstirea Recea

Adresa: comuna Dumbrăveni,  judeţul Vrancea

Hram : "Adormirea Maicii Domnului"

Înfiinţată în anul 1686

Mănăstire de maici

Accesul: Pe drumul E85 Focşani-Râmnicu Sărat , la 20km de Focşani, din  Dumbrăveni 3 km spre vest până în Dragosloveni , apoi 2 km spre sud.

 

Continuare... Informaţii Mănăstirea Recea

Caută în site

Newsletter Subscriber

Cate cifre are anul curent? (ex: 7 cifre)
Name:
Email: