sigle
front

Muşnoaiele - galerie foto

Biserica

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuare... Muşunoaiele - galerie foto

Scurtă prezentare  

       Un ansamblu arhitectonic măreţ alcătuieşte frumoasa mănăstire Muşunoaiele, din comuna Fitioneşti. Aşezământul monahal care îşi începe istoria în a doua jumătate a scolului a XVII-lea este una din nestematele ce alcătuiesc salba de mănăstiri a Vrancei. Străjuită de pădure şi împrejmuită de ziduri, întocmai ca o cetate medievală, Mănăstirea Muşunoaiele se află la circa 40 kilometri de Focşani, pe drumul care duce spre Panciu.

Continuare... Mănăstirea Muşunoaiele - scurtă prezentare

Istorie în credinţă

         Aflată pe Valea Zăbrăuţiului, în comuna Fitioneşti, mai puţin cunoscută decât Mănăstirea Brazi, dar nu mai puţin importantă, cu o istorie recentă fabuloasă, Mănăstirea Muşunoaiele este simbolul rezistenţei anticomuniste şi aşezământul care a susţinut în mod tacit în primii ani de după al Doilea Război Mondial, apoi în mod deschis, rezistenţa anticomunistă din Munţii Vrancei, aşezământul fiind situat în zona de munte a judeţului. Mănăstirea şi-a legat numele de perioada în care România era sub teroare, elitele, întemniţate şi slujitorii Bisericii, trimişi prin gulaguri.

Continuare... Mănăstirea Muşunoaiele - istoric

Împrejurimi

       Localitatea Fitioneşti este formată din cinci sate: Fitioneşti, Mănăstioara, Holbăneşti, Ghimiceşti şi Ciolăneşti. Printre obiectivele turistice din zonă, care stimulează dezvoltarea agroturismului, este Mănăstirea Muşunoaiele, mormântul eroinei Ecaterina Teodoroiu şi situl arheologic „Cetăţuia” Mănăstioara. În vecinătate se află podgoria Panciu şi oraşul cu acelaşi nume, care găzduieşte locuri numai bune de vizitat, cum sunt Beciurile de patrimoniu, ce ascund vinuri alese, şi Mănăstirea Brazi.

Mănăstirea Muşunoaiele

Adresa: comuna Fitionesti,  judeţul Vrancea

Hram : "Adormirea Maicii Domnului"

Înfiinţata în secolul al XVII-lea

Mănăstire de călugari

Accesul: pe drumul Focşani- Panciu- Fitioneşti; (11 km  Panciu-Fitioneşti) si apoi încă 18 kilometri drum neasfaltat spre vest. 

 

Continuare... Informaţii Mănăstirea Muşunoaiele

Caută în site

Newsletter Subscriber

Cate cifre are anul curent? (ex: 7 cifre)
Name:
Email: