sigle
front

Mera - galerie foto

Biserica mănăstirii Mera

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuare... Mera - Galerie foto

                         Mănăstirea Mera- scurtă prezentare        

          Cu o valoare istorică şi arhitecturală aparte, ansamblul fostei Mănăstiri Mera - un ansamblu de tip feudal fortificat - are o formă rectangulară, regulată, cu turnuri de colţ pe două niveluri. Gurile de tragere pentru tunuri şi flinte se observă încă la nivelul zidurilor. Din vechea structură arhitecturală, timpul s-a arătat mai puţin milos cu fostul drum de straje, din lemn, drum care înconjura incinta prin interior odinioară, fiind folosit pentru accesul către turnurile construcţiei. Turnurile cu două nivele şi cu două rânduri de guri de tragere străjuiesc zona în două colţuri.

Continuare... Mănăstirea Mera- scurtă prezentare

         Istoricul mănăstirii Mera      

          Cu fosta mănăstire de pe Valea Milcovului intrăm într-un alt capitol al monahismului vrâncean, Mera fiind aşezământul monahal aşezat în punctul cel mai sudic al fostului judeţ Putna, pe frontiera care despărţea până în 1859 cele două Ţări Române. Implicarea familiei Cantemir în destinul de început al aşezământului are o logică militară, acesta fiind gândit şi ca o cetate de apărare.

Continuare... Istoricul mănăstirii Mera

Împrejurimi

          Ansamblul care se înalţă semeţ în comuna Mera se află la 12 km de Odobeşti şi aproape 25 de km de municipiul Focşani, accesul fiind reprezentat de drumul DN 2D. Construit pe platoul ce se ridică deasupra Milcovului, sub pădurile Măgurii Odobeştilor, sfântul locaş are în vecinătate satul Podul Mănăstirii. La Mera ajungem pe DN 2 D, pornind de la Odobeşti, spre Andreiaşu, urmând cursul şerpuitor al Milcovului, aceasta fiind amplasat pe platoul care se ridică sub pădurile Măgurii Odobeştilor. De asemenea, acest simbol al rezistenţei şi credinţei se află, fortuit sau nu, în apropiere de Focul Viu. Rezervaţia geologică cu acest nume este situată pe cursul superior Milcovului, în spaţiul localităţii Andreiaşul de Jos, ocupând un sector al versantului nordic al Culmii Titila. Constă în emanaţii de gaze naturale, care ţâşnesc prin crăpăturile scoarţei terestre şi apoi se aprind spontan, formând flăcări de 30 - 50 cm înălţime, observabile chiar şi de la distanţă pe timpul nopţii.

Mănăstirea Mera

Adresa: comuna Mera,  judeţul Vrancea

Monument istoric , înfiinţat în anul 1686, ctitorie a familei Cantemir

Accesul: pe drumul Focşani- Odobeşti - Andreiaşu, pe raza comunei Mera, sat Podul Mănăstirii ; (10 km  din Focşani până în Odobeşti şi apoi încă 4 kilometri spre Andreiaşu)

Continuare...Informaţii Mănăstirea Mera

Caută în site

Newsletter Subscriber

Cate cifre are anul curent? (ex: 7 cifre)
Name:
Email: