sigle
front

Dălhăuţi - galerie foto

Mănăstirea

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuare... Dălhăuţi-galerie foto

      Mănăstirea Dălhăuţi - prezentare

Călătorului care îşi propune să ajungă la Dălhăuţi i-ar fi pe deplin răsplătită truda chiar şi numai prin şansa de a se închina la Icoana Maicii Domnului cea făcătoare de minuni. Dar mănăstirea are multe alte daruri cu care să îşi răsplătească pelerinii. Cele două biserici , una din zid şi cealaltă din lemn, ambele monumente istorice; Sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic Talaleu şi ale Sfântului Ignatie cel Nou de la Constantinopol,  colecţia muzeală de obiecte de cult şi icoane vechi , provenind din cea de-a treia biserică, aflată astăzi în ruină  în urma cutremurului din 1977.

Continuare... Mănăstirea Dălhăuţi - prezentare

 Istoric Mănăstirea Dălhăuţi

            Probabil că puţine din mănăstirile României îşi cunosc astăzi originea mai degrabă şi mai convingător din legende decât din slova scrisă. Probabil că puţine mănăstiri din România şi-au împlinit cu mai multă râvnă porunca  căreia au fost închinate: “Faceţi aici o biserică întru pomenirea mea cu hramul Izvorul Tămăduirii, să se vindece sufleteşte şi trupeşte cei care se vor ruga aici” De mai bine de cinci veacuri, Mănăstirea Dălhăuţi este Izvor Tămăduitor al sufletelor  însetate. Lumina cea minunată care li s-a arătat celor doi ciobani ctitori de mănăstire, dăinuie până astăzi aruncându-şi asupra noastră puterea-i binefăcătoare.

Continuare... Istoric Mănăstirea Dălhăuţi

Rezervaţia naturală Pădurea Dalhăuti

Ca să ajungi la mănăstire trebuie să treci mai întîi , plecând din Focşani, prin Cârligele, sat de podgoreni cu tradiţie, ca în multe din aşezările din partea de vest a Focşanilor, spre Subcarpaţii de Curbură. După ce urci - voiniceşte – cu maşina personală sau cu autobuzele tranportului local,  cele trei dealuri pe care se întinde satul  şi laşi în urmă în stânga şi în dreapta viile podgorenilor mai sus amintiţi, ajungi în Dălhăuţi , sat vestit pentru cele două comori cu care se învecinează: Mănăstirea si Pădurea  care o adăposteşte  în inima sa.

Continuare... Mănăstirea Dălhăuţi -împrejurimi

Mănăstirea Dălhăuţi

Adresa: sat Dălhăuţi, comuna Cârligele judeţul Vrancea

Hram : Biserica de zid - "Izvorul Tămăduirii"

            Biserica de lemn - "Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavril"

Mănăstirea este atestată documentar în 1625, dar conform tradiţiei a fost întemeiată în secolul XV.

Mănăstire de maici

Localizare :  este situată la 2km vest de localitatea Dălhăuţi, la 12 km de Focşani pe direcţia Cârligele - Dălhăuţi - Odobeşti )

 

Continuare...Informaţii Mănăstirea Dălhăuţi

Caută în site

Newsletter Subscriber

Cate cifre are anul curent? (ex: 7 cifre)
Name:
Email: