sigle
front

Coteşti - galerie foto

Mănăstirea

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuare... Coteşti-galerie foto

 Mănăstirea Coteşti - scurtă prezentare

     Mănăstirea Coteşti este aşezată la trei kilometri depărtare de localitatea cu acelaşi nume, în marginea unei păduriBiserica “Sfânta Treime”, construită în secolull al XVIII-lea  a fost consolidată şi renovată în 2006. În biserică s-a păstrat pictura murală originală care este într-o stare avansată de degradare.

Continuare... Mănăstirea Coteşti - scurtă prezentare

Istoric Mănăstirea Coteşti

         Numele localităţii, preluat şi de mănăstire vine de la căpitanul Stan Cotea care în 1470 a primit în stăpânire mai multe sate din Vrancea de la Radu al III-lea cel Frumos. Generaţii la rând, urmaşii căpitanului au ocupat funcţiile de dregători, iar locul este cunoscut al Coteştilor. Interesant este faptul că Mănăstirea Coteşti nu este o ctitorie a vreunui dregător domnesc din Ţara Românească, aşa cum sunt majoritatea mănăstirilor de pe frontiera de nord a Munteniei. Coteşti nu este nici ctitoria vreunei obşti săteşti, cum întâlnim în anumite localităţi importante din acest colţ de Românie. Mănăstirea Coteşti a fost întemeiată cel mai probabil la începutul secolului al XVIII-lea, acest lucru fiind dovedit de un pomelnic al ctitorilor  mănăstirii Coteşti datând din anul 1720. Conform acestui  pomelnic , care a fost transcris în 1941 din litere chirilice în litere latine, ctitoria poate fi atribuită episcopului Buzăului, Ştefan .

Continuare... Istoric Mănăstirea Coteşti

Împrejurimile mănăstirii Coteşti

 Localitatea Coteşti este asezată în sud-estul judeţului Vrancea, la aproximativ 10 km de municipiul-resedinţă de judeţ Focşani. Denumirea de Coteşti vine de la numele  căpitanului  Stan Cotea, care a fost împroprietărit de către Radu cel Frumos cu  mai multe sate din Vrancea, în anul 1470. Zona este cunoscută în ţară în primul rând pentru podgoriile sale, care se intind în total pe o suprafaţă de 12000 de hectare.

Continuare... Împrejurimile mănăstirii Coteşti

Mănăstirea Coteşti

Adresa: comuna Coteşti,  judeţul Vrancea

Hram : Biserica mare -"Sfânta Treime"

Prima atestare documentară: 1720

Mănăstire de maici

Accesul: 5 km pe drumul E85 Focşani- Râmnicu Sărat, 5  km spre Coteşti,

  şi apoi încă 3 kilometri spre vest până la mănăstire.

 

Continuare...Informaţii Mănăstirea Coteşti

Caută în site

Newsletter Subscriber

Cate cifre are anul curent? (ex: 7 cifre)
Name:
Email: